Industriële productie blog

Drainagebuizen met kokoscoating

Drainagebuizen voorkomen dat u kruipruimte onder water komt te staan, of u last krijgt van een natte bodem in uw tuin. Ze zijn belangrijk voor de afvoer van water en kunnen u een hoop ellende voorkomen. Wij kijken naar de drainagebuizen met kokoscoating, wat zijn de voor- en nadelen en wat betreft de prijs? 

Voor en nadelen - Kokos drainagebuizen blijven niet lang goed: ongeveer 10 jaar, waarna ze gaan rotten. Dit is de reden waarom veel mensen voor drainagebuis met PP450 gaan. Die blijft langer goed, tot zo'n 50 jaar. Je hebt er dan simpelweg langer geen omkijken meer na. En het aanleggen van drainagebuizen, ondanks dat het zelf kan, blijft een vervelende klus die niemand vaak wil doen.
Wat is dan wel de reden om te kiezen voor een kokosmantel drainagebuis? Ten eerste, als u goed wil zijn voor het milieu, is een kokos drainagebuis gemaakt van natuurlijk materiaal en dus ook biologisch afbreekbaar. Er komen geen vervuilende stoffen aan te pas en materialen die niet natuurlijk afbreekbaar zijn. In Oost-Nederland worden drainagebuizen met kokos veel gebruikt, voornamelijk in veen- en zandgronden. Daarnaast zijn de drainagebuizen gemakkelijk aan elkaar te monteren, maar dat is misschien een algemeen drainagebuis-voordeel en heeft niet specifiek betrekking op het 'kokos' aspect.  Als voordeel, dat wel duidelijk betrekking heeft op het kokos aspect, is dat de kokos fijne zeefdeeltjes tegenhoudt. Dit zorgt ervoor dat de drainagebuizen niet zo snel dichtslippen of verstoppen. Dat is een voordeel dat gepaard gaat met de eigenschappen van kokos. Het gevaar bij andere buizen is dat ze snel verstoppen, wat inhoudt dat de duur van de buizen in principe 50 jaar kan zijn, maar de verstopping al na 10 jaar kan plaatsvinden. 

Kosten - Allereerst maakt het nogal een verschil of u zelf drainagebuizen gaat aanleggen, of dit laat doen door een specialist. Het maakt een groot verschil of u gaat voor 50,60,80 of 90 mm aan drainagebuis met kokos. De 50 mm is voor 50 meter doorgaans 68 euro, de 60 mm is 78 euro, de 80 mm is al snel 115 euro en voor 100 mm gaat het over 160 euro. Ook bestaat er nog 125 rol voor 50 meter, die is dan 260 euro. Deze prijzen zijn overigens exclusief btw die er nog boven komt. Heeft u een andere mm? Dan kunt u die opvragen. Ook zijn er vrijblijvende offertes aan te vragen en informatie op te vragen voor de kosten van het laten plaatsen door een specialist.

Benieuwd naar een bedrijf dat onder andere drainagebuizen met kokos-coating aanbiedt? Kijk dan op de site van Irritech


Delen